Boligkompliment Indretning af stort nybygget sommerhus i Odsherred Boligreportage Isabellas

Få sjæl og stemning i dit hjem med hjælp fra en indretningsarkitekt.

Mange hjem bliver indrettet efter forgodtbefindende og uden det særlige øje for detaljen og helheden, som en indretningsarkitekt har. Det er en skam, for med den rette indretning kan du skabe sjæl, varme og stemning i dit hjem

For langt de fleste mennesker er indretning noget, der kommer hen ad vejen. Man køber en ny sofa, når behovet opstår, og hvis man falder over en flot vase, så ryger den i indkøbskurven uden tanke på, om den passer til det resterende interiør. Stuen indrettes med udgangspunkt i fjernsynets placering, og møblerne har en tendens til at stå op ad væggene for at skabe så meget gulvplads som muligt.

Men hverken gulvplads, tidens tendenser eller en praktisk sofa kan i sig selv udgøre et stemningsfuldt hjem. Det kan måske nok fungere rent praktisk, men helheden mangler; detaljerne der får det hele til at hænge sammen og som gør, at du føler dig hjemme og godt tilpas i dine omgivelser. Her kan en indretningsarkitekt være guld værd.

En indretningsarkitekt ser på dit hjem med helt andre øjne, end du selv gør. Hun ser den originale løsning og kan finde ind til det personlige design. Hun kan skabe det, du selv har svært ved – nemlig en stemningsfuld indretning med harmoni og sammenhæng fra rum til rum.

Lad mig hjælpe dig med indretningen

Trænger du til nye øjne på din indretning, eller har du svært ved at skabe sammenhæng og den rette stemning i dit hjem, så vil jeg meget gerne hjælpe dig. Med professionelle øjne – og min sans for detaljer – skaber jeg unikke og personlige rum, der både omfavner, inviterer og inspirerer.

Processen med et indretningsforløb starter med et indledende møde, hvor vi taler om jeres ønsker og drømme for jeres hjem, så jeg kan få en god forståelse for, hvem I er, hvordan I bruger jeres hjem og hvilken retning I gerne vil i. Her tager jeg også billeder af jeres bolig og måler op, så jeg er klar til næste skridt i processen – nemlig at skabe den helt rigtige stemning og indretning for lige præcis jer.

Selve indretningsprocessen foregår på mit kontor, hvor jeg tegner en detaljeret indretningsplan, der består af 3D-tegninger og en grundig beskrivelse af, hvad der skal til for at skabe det hjem, I drømmer om. Jeg kommer omkring alt fra farvevalg, nye møbler og møblernes placering over tekstiler og planter til belysning og dekor. Kort fortalt udarbejder jeg en komplet køreplan, hvor jeg beskriver, hvordan jeres nuværende møbler kan mikses med nye, hvilke farver der vil gøre sig godt i jeres hjem, og hvordan I skaber de små, unikke rum i rummene, der gør det muligt at bo og leve præcis, som I drømmer om. Indretningsplanen præsenterer jeg på et personligt møde.

Indretningsarkitekten er første skridt

Fordi indretning ikke fylder så meget hos mange boligejere, kan man fristes til at tro, at det ”bare lige” er at flytte lidt rundt på møblerne og male væggene. Men det er vigtigt at forstå, at en stemningsfuld og harmonisk indretning er en længere proces. Den starter ved indretningsarkitekten, men den slutter ikke ved præsentationen af den nye indretningsplan – faktisk er det først her, det rigtige arbejde starter for dig.

Der skal købes ind, flyttes rundt og samles møbler. Måske skal der væltes vægge, og nye skal bygges. Der skal males og møblerne placeres. Det hele tager tid, og når alting er på plads, skal de sidste detaljer integreres. Det er nemlig i detaljen, hjemligheden og harmonien ligger, og hvis du har brug for hjælp til den afsluttende finish, så står jeg klar på sidelinjen. I kan også tilkøbe min hjælp til at stå for hele processen.

Hvad koster en indretningsarkitekt?

Prisen for en indretningsarkitekt afhænger af opgavens omfang, men en komplet indretningsplan med 3D-plan, møbelplacering, tekstiler, belysning etc. starter ved 6.500 kr. inkl. moms.

Hvilket område dækker du som indretningsarkitekt?

Mit primære arbejdsområde som indretningsarkitekt er i Nordsjælland, men jeg har også kunder på resten af Sjælland, Fyn og i Jylland.

Kan jeg starte med et indledende møde, inden jeg beslutter mig?

Ja, du kan godt starte med et indledende møde uden at købe ind på hele indretningsplanen. Men da jeg gør mig umage hver eneste gang, koster det 1.500 kr., hvis vi ikke fortsætter samarbejdet.